Tänään Roxy oli mukana tallilla aikomuksena mennä maastoilemaan koira mukana vapaana...voi apua mitä kauhukuvia risteili mielessä hokkien rei'ittämästä koirasta kallo murtuneena..

Roxya ollaan totutettu pienestä pitäen hevosiin..mutta yritetty pitää sellainen tasapaino, ettei tottuisi liiaksi ja pitäisi jonkinlaisen kunnioituksen hevosiin, mutta tottuisi sen verran, että ei olisi räkyttämässä ja paimentamassa napsien niitä.

No tallille tultiin ja laitoin koiran kiinni tallin nurkalle kun menin hevosta hakemaan tarhasta. Kun tulin Roxyn luo, Roxy heilutti häntää kovasti Romeolle ja kierähti selälleen sen eteen niin kuin tekee kaikille paljon rapsuttaville  ihmisille ja suurimmalle osalle koirista...huoh..Rontti haisteli kummissaan mustaa pikku otusta korvat hörössä. Kun pihalla nousin Romeon selkään, päästin samalla Roxyn irti. Se ampaisi samantien tarhaan syömään mitäs muutakaan, kuin hevosen paskaa. ;D Huhuilin tieltä ja Roxy säntäsi äänen suuntaan ja tuli hevosen rinnalle ja päätään pyöritelleen koitti metsästää minua katsellaan. Sitten se hokasi, että aaaaa..olen sen hirvennäköisen lihapullan selässä ja ei ollut moksiskaan. :)

Nauratti, kun Roxy automaattisesti sitten vaan kulki Romeon vasemmalla puolella, kun tokossakin seurataan ohjaajan vasemmalla puolella ;D Tultiin Nesson tarhan kohdalle ja Roxy juoksi sinne heti moikkaamaan. Nesso ehkä vähän säikähti ja huitasi etusellaan kohti..johon koira reagoi...voi ei...antautumalla ja menemällä vähän selälleen...Perkele karjuin selästä ja huusin Roxya pois tarhasta samalla siirtäen Rontin raviin. Sieltä sinkosi mukaan Roxy onneksi, eikä jäänyt tekemään orin kanssa enempää tuttavuutta. Huh miten koiran saisi pysymään poissa tarhoista. Nesso on kyllä koirien kanssa hyvin juttuuntuleva. Roxy ehkä vaan vähän yllätti sen.

Pellolle kun päästiin alkoi hepulit. Roxy sinkoili sinne tänne "selkämyyryä" eli häntä laitetaan koipien väliin, takapuoli matalaksi ja mennään niin kovaa kuin kintuista lähtee! ;D Rontti kuunteli tarkkaan sinkoilevaa pikkupiskiä, joka ohi kiitäessään haukkui onnessaan. Varsinkin, jos otettiin joku ravipätkä ;)

Varsinaisille traktorinrengaspoluille kun päästiin niin Roxy kulki samalla tavalla, kuin kulkisi mun perässä metsässä. Eli aivan kannoilla, niin että joskus aina kantapääni osuu siihen, kun se ei jätä yhtään rakoa. Välillä Roxy kulki niin Rontin kintereissä, että taaksepäin kun hevosen selästä kurkotti, niin Rontin mustan hännän jatkeena juuri ja juuri erotti Roxyn hännän...huoh..ei mitään itsesuojeluvaistoa.

Agilityssä ollaan harjoiteltu kädellä ohjaamista ja onneksi Roxyn sai Rontin takaa pois, kun tein raippakädellä ison kaari liikkeen ja sanoin samalla. "Mene vaan". Sitten Roxy tuli kävelemään Rontin eteen...mutta en sitten tiedä oliko se yhtään sen parempi, koska jos se jäi jotain rusakon papanaa nuuskimaan, niin ei sitten väistänyt kun hevonen lähestyi ja Ronttihan ei moisen pikkuasian takia pysähdy ;D Sai poniparkaa koko ajan seisautella ja shyhytellä koiraa pois jaloista.

Oltiin menossa traktorinpolkua alas lumihangessa jyrkässä alamäessä, kun mulla soi puhelin. Pysäytin hevosen, vastasin puheluun ja katselin koiran perään. Kauhukseni Roxy hetken seisoskelun jälkeen päätti vaihtaa puolta ja meni öhöm suorinta tietä, eli hevosen mahan ali hevosen toiselle puolelle! Eih! Rontti seisoi lungisti eikä ollut moksiskaan. On sillä teräshermot...huh huh...

Päästiin pellolle, mihin on aurattu ratsastuskenttä. Oli varmaan kummallisen näköistä touhua, kun menin ravia, tein koko rata leikkaa, ympyröitä, temmon isäyksiä, laukka pätkiä ristiin rastiin kentällä ja Roxy laukkasi hevosen perässä tai vasemmalla  puolella jokaisen liikkeen läpi ;D Samanpuoleinen hevos/koira-katrilli...

Kun Roxyn kanssa on lenkillä tai koirapuistossa, se lähtee luotani max. 30 metrin päähän, yleensä vain 10 m päähän ja tarkastaa katsekontakia tietyn väliajoin. Tänä aamunakin lenkillä, kun otettiin juoksupätkiä, juoksi Roxy vapaana ihan vieressä kiinni. Hassua oli huomata, että vaikka menin hevosella, se teki tätä ihan samaa siitä huolimatta.

No siitä kiipeiltiin vielä jyrkkä peltomäki takaisin tallille ja Roxya sai komentaa taas koko ajan sieltä takajaloista sivulle tai eteen. Ei tosiaan pelkää yhtään..saisi pelätä mielummin edes hitusen...

Mutta täydet pisteet kyllä Rontille! Se ei ollut moksiskaan vaikka kuski heilui selässä ympäriinsä koiraa tähyillen, huitoi raipalla koiralle ohjausliikkeitä, kiljui, karjui, vihelteli, shyhytteli, lässytti ja vaikka mitä siellä selässä. Ja olipa vielä oikein mukava ratsastettavakin :)

Roxynkin ohjailtavuus ja läsnäolo oli kyllä 10 luokkaa..mutta sellaista automaattista kunnioitusta hevosiin saisi kyllä olla ihan turvallisuussyistä aika paljon enemmän.

Niin luottavainen koira. Jännä nähdä, jos Neo tulee tallille tässä joku päivä, että miten se suhtautuu hevosiin sitten.

Tässä muutama talviratsastuskuva viikon takaa. Rontti tosiaan siis vähintään 24 vuotias, komia poika ;)

 

 

 

Voi, kunpa Tommy vähän innostuis, niin vois tulla mukaan jjoskus a mentäis vaikka pitempi lenkki. Ei tarttis pikku partamurun perään stressata, kun se olisi Tommylla hihnassa ja tulis perheen elukat ja ihmiset liikutettua kaikki samassa :) Linnut lennelköön sitten kotona vapaana. ne on pari kertaa unohtuneet vapaaksi nyt öiksi ja työpäiviksi..ups..no osaavat reittinsä eikä Roxy niitä kiusaa. Eivät ole nokkineet mitään kiellettyäkään pitkään aikaan. Hyvät tzirpat :)

Kevätterkkusin,

Hanna