Juoksut kestivät vajaat 3 vikkoa ja koira ei juurikaan muuttunut mitenkään. Juoksujen jälkeen ollut ehkä hivenen kypsempi, joskin Roxy on aina käyttäytynyt tosi kypsästi ;)

Viime viikolla oltiin HSKP:n järjestämässä terrierirotujen kehätreenissä Munkkiniemessä tiistaina ja torstaina. Harjoiteltiin kontaktia, näyttelyhihnassa ravaamista, seisomista, hampaiden näyttämistä ja koskettamista.  Roxya itseasiassa luultiin aikuiseksi juurikin sen kypsän käytöksen takia ;D Siinä missä vanhemmat koirat riehuivat remmin päässä, tää kersa vaan tyynesti seisoskeli ja tuijotteli mun kädessä olevaa kumieläintä ;) Koska vietti oli niin voimakas, meni Roxykin nuo pari päivää nimellä ”kumieläin” ;) Ohjaaja siellä aina huhuili: ”Airikset, Skyet, Bullit ja kumieläin voisi tulla tähän riviin..jne” ;D Ei ollut muita kerryjä harjoituksissa, muutama vehnis kyllä.

Roxy ravaili ihan nätisti ja seisominenkin meni about asennossa. Hieman peruutteli ja pyöri, vähän väisti käden alta, jos joku tutki, mutta jos vähän tuin vatsan alta kädellä tai näytin kumieläintä, niin malttoi seisoa paikallaan ja tuijotella sitä. Nyt saisikin kaikki kamut, jotka meille sattuvat, niin katsella harjoituksen vuoksi Roxyn hampaat ja koskettaa sen selkää ja takajalkoja niin, että pidän sitä paikalla ;)

Roxy menee match showhun Munkkiniemeen 17.5 ja sitten ilmoitin sen kerryjen ja vehnien erikoisnäyttelyyn kesäkuulle.

Viime viikonloppuna sitten oltiin Virroilla Kerry -ja vehnäleirillä! Ohjelmamme oli seuraavanlainen:


LAUANTAI

11.30-13 Koiratanssi
13-14 Ruoka
14-18 Mejä (verijälki)
18.30 Leikkejä, Grillausta, Saunomista jne.

SUNNUNTAI

8-9
Aamupala
11.30-13 Agility
13-14 Ruoka
14-15 Toko
16-> KOTIIN

Mukana oli tietysti Roxyn lempparikaveri, veli Neo ja tietty Tinja ja Miksu. Automatka meni rattoisasti joululauluja lauleskellen...pojat ja koirat ehkä takapenkillä olivat hivenen kärsivän näköisiä, mutta tytöillä oli hauskaa ;D

Perillä majoituttiin hirsimökkeihin, joissa kaikilla omat huoneet, mutta ”koiraperheitä” mökeissä oli 4. Mökissämme oli myös kaksi muuta henkilöä vehnineen. Leirillä oli kaksi muuta Kerryä ja loput koirat olivat vehniä. Yhteensä n. 15 koiraa.

Kuvassa Roxy ja minä vasemmalla, lähinnä kameraa Tinja ja Neo ja kauimpana Jojo Kerry. Oikeassa kulmassa näkyy vehnäterrieri Omppu omistajansa kanssa.

Koiratanssi oli hauskaa ja Roxy oppikin jo muutaman uuden liikkeen. ”Ympäri” jossa minä pyörin oman akselini ympäri ja koira kulkee vastapäivään minun ympärilläni ja sitten ”Syli” jossa koira nousee vasten syliäni, kun olen polvillani maassa. Kaikenlaista voisi keksiä lisää. Tassujen annot ja pystyyn tanssimiset jätettiin väliin, etteivät ne häiritse meidän tokoiluja jatkossa.

Mutta kaikki innostuttiin verijäljestä ihan mahdottomasti! Voi, että sitä jännityksen määrää! Se oli sitten tosi kivaa! Katsottiin ensin reitti, sitten merkattiin pyykkipojilla ja tehtiin se Tommyn kanssa narulla, verellä (n. 2,5 dl) ja sienellä. Piti merkata reitti hyvin ja varoa astumasta jäljen päälle enää, kun se oli jo tehty. Sitten matkaan koiran kanssa. Roxy kiinnostui selvästi aloituksessa jäljestä ja hitaasti mutta suoraan lähti nenä maassa askel kerrallaan kulkemaan jäljen suuntaan. On se koiran nenä kyllä ihmeellinen!

Kuvissa: Verijäljellä

 

Puoliväliin meni hyvin, sitten Roxy ohitti makuun (paikka jossa sammalta möyhitty ja laitettu vähän enemmän verta, koiran tulisi osoittaa, että eläin on maanut siinä paikassa) ja jatkoi jälkeä pitkin. Otettiin koira takas makuulle, mutta sen jälkeen se ei niin tahtonut enää itsenäisesti seurata jälkeä vaan jäi kysymään meiltä koko ajan lupaa. Roxylla siis kotisääntöinä esm. ruokakupille meno ja uloslähtö vain luvasta, joten se aika paljon muutenkin etsii itsenäisesti kontaktia ja lupaa tehdä erinäisiä asioita. Ei lainkaan ihan tyypillinen jääräpää terrieri ;) Tuon puolivälin jälkeen Tommy ja Roxy tapittivat toisiaan ja Roxy kyseli, että no niin mitäs sitten ;D

Kuvassa: Saisinko luvan seurata tätä jälkeä rakas isäntä, vai mitä sinä haluat minun tekevän?

Samoin Tommy oli laittanut jäljen menemään hankalasti iso ojan yli, joka oli koiralle tosi vaikea. Haju painuu alas ja ”este” on psyykkisestikin koiralle hankala. Roxy kuitenkin hienosti otti ilmajäljen kohtaan, missä seuraava makuu on, joten se tiesi kuitenkin mihin suuntaan toiselta puolelta pitäisi jatkaa.

Kuvassa: Nuuh, nuuh...tuolla se haju jatkuisi! Tiedän sen!

 Lopussa autettiin koiraa pääsemään ojan yli ja ottamaan hajusta kiinni. Ohjaajan kommentit olivat, että nenä toimii erinomaisesti, mutta varovainen ja epävarma itsestään. Tukeutui omistajiinsa ja kysyi heiltä neuvoa ja lupaa mitä tehdä. Lopuksi kuitenkin löysi ”kaadon” ja sai namipalkaksi ihania raakoja kanansydämiä nami nami!

Niinpä tehdään tällä viikolla Roxylle nyt kotona jo uusi helpompi jälki ja kokeillaan uusiksi :) Kivaa vastapainoa sille, kun tokosa ja agilityssä ohjaaja aina kertoo mitä tehdään ja tässä koira joutuu itse ratkaisemaan asiat ja tekemään itsenäiset päätökset. Tuo koiralle itsevarmuutta lisää :) Ehdottomasti jatketaan!

Tässä vielä muutama kuva leirin aksatreeneistä

Kuvassa. Putkeen!

Kuvassa: Terrierille terrierin palkka, eli lelun repiminen :) Parhautta!

 

Tämän viikon keskiviikkona Roxylla alkaa Suomen maajoukkueenjohtajan Seppo Savikon vetämä agilitykurssi Tommyn kanssa ja torstaina olisikin sitten ohjelmassa koirauintia Hyvinkään koirauimalassa, mukana taas iki-ihana pusukone Neo-veli! Ihkuu! ;D

Siihen asti!

Verijälkiterveisin,

Roxy