Pari viikkoa mennyt hiukan huolestuneena. Roxylla tuntui tuo kakkaaminen olevan niin kovin vaikeaa ja kun sieltä rupesi hiukan vertakin jo tulemaan, niin eläinlääkärillehän sitä sitten lähdettiin.

Eläinlääkäri tunnusteli Roxyn vatsaa ja sanoi, ettei täällä ainakaan mitään tukosta ole. Kuulema tässä vaiheessa normaalisti koira jo kiljuis, jos täällä olisi tukos ja tämä ei edes jännittänyt vatsalihaksiansa. No otettiin kuitenkin vielä röntgenkuvat ja lääkäri päätti tutkia vielä sisältä...ja siellähän se tukos sitten oli ja eläinlääkäri joutui perumaan sanansa. Kerrynterriereillä sen verran korkea kipukynnys, etteivät ihan vähästä rupea valittelemaan näemmä. Ovat siis alunperin metsästäneet saukkoja, supeja, kettuja, rottia, yms. kaiketi sitten koirat oli jalostettu niin, että irti eivät päästäneet vaikka saalis olisi kuinka purrut takaisin.

No siis suolessa siis oli ristiin rastiiin poikittain noin kymmenen keppiä/tikkua..Roxylla paha tapa imuroida mitä löytää maasta..purematta...alle sekunnissa..Ei muuta siis kuin koira untenmaille ja suolihuuhteluun ja sitten vielä kipupiikki. Illalla sain lääkäristä hakea poloisen koiranpennun, jonka käveleminen sen illan oli kuin näyttelylinjaisella Saksanpaimenkoiralla. Parafiiniöljyä hoidoksi ja valkoista pitkää purkkiparsaa. Tarttuu kuulema kiinni ja putsaa suolesta kaiken, jos sinne jotain vielä oli jäänyt.

Kyllähän se säikäytti...ennenkin noita keppejä siltä ottanut pois, mutta nyt on vahtimine ollut kyllä kahta kauheampaa. Lohdutti tietää, että emonsa imuroi havunneulaskeppejä yms. ihanaa ja tapa jäi sitten pois, kun se kasvoi aikuiseksi. Jospa tämä liittyisi tähän pentukoiran elämään vielä..mutten voi kesä olla aika vaikea jossain maalla, jos toinen imuroi jokaisen kepin pihalta...huoh..

Muuten Roxyn kanssa on mennyt tosi kivasti. Ollaan käyty kolme kertaa kokeilemassa agilityä Sporttikoirahallilla Juvanmalmilla ja olen ollut ihan ällistynyt miten nopeasti Roxy on asioita hoksannut. Juuri lauantaina kokeiltiin ensimmäistä kertaa pujottelua ja Roxy tajus heti mistä siinä on kyse. Lopuksi saatoin itse peruuttaa hitaasti vieressä ja Roxy oma-aloitteisesti pujotteli hiukan avitettuna. Wautsi! Siitä tulee vielä hyvä!

Tokossa meillä on alkanut HSKP:n Toko1 kurssi. Harjoitellaan parhaillaan mm. liikkeestä maahanmenoa yms. HSKP:n kurssi on vain 25 € sis. 6 kertaa ja siinä on tosi hyvä ohjaaja. Kannustava, joka osaa näyttää selkeästi kehonkielellä ja antanut hyviä vinkkejä esim. Roxyn perusasennon suoruuteen.

Roxy on myös taas trimmattu. Onnistuin mielestäni ihan hyvin :) Trimmauskone vielä puuttuu, joten kaulaa yms. ei ole ajettu ja lopputulos on kieltämättä hiukan vehnämäinen vanhasta muistista, mutta mä olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Harjoutus tekee mestarin.

Peruskivaa harjoittelemista siis :) Tänään oli ihana auringonpaiste ja Hissu piti mulle yksityistunnin Romeollakin. Saatiin takaosaa alle ja parempia laukannostoja ja siirtymisiä. Jäi hyvä mieli ratsastajalle, mutta tais jäädä hevosellekin, joka ratsastuksen jälkeen nukahti päiväunille auringonpaisteeseen tarhaan :)

Ihania aurinkoisia kevätpäiviä kaikille ja mukavia harrastustuokioita eläimienne kanssa! :)