Huh, jos ei kunto kasva tämän pennun kanssa touhutessa, niin sitten ei missään. Energiaa tuntuu olevan koko ajan aivan höpönä. En muista edellisten vehnieni kanssa, että olisi tarvittu näin systemaattista ”väsytystä” että voin hoitaa normaalia arkea ja muita eläimiä rauhassa :D

Onneksi Roxyn veli Neo ei asu kovin kaukana ja sillä tuntuu olevan sama ”ongelma” joten paljon pentutreffejä sitten vaan .

Tässä pieni video Roxyn pärinäharrastuksesta, mitä tehdä kun energiaa on vaikka muille jakaa:

 http://www.youtube.com/watch?v=ygpDACRQdIo

Lauantaina Roxy olikin taas Väinö Novascotiannoutajan ja Neo Kerrynterrierin kanssa leikkimässä täällä ihanalla Raappavuoren ulkoilualueella.  Nyt pennut leikkivät tosi nätisti, ei paljoa rähinöitä ollut ja Roxy toden totta oli ihan rättipoikki sen 2-3 h jälkeen. Tommy kipeenä, joten se sai rauhallisen pennun vahdittavaksi, kun itse livahvin katsomaan Standuppia Espoon Kulttuurikeskukseen.

Mutta mitä...tänä aamuna pentu oli taas aivan pullollaan energiaa! Olin sen kanssa leikkimässä ulkona tunnin aamuna ja kotona sen jälkeen  tyyppi räkyttää sisällä vaatien äksöniä...huoh :D No ei siinä muuta kuin se samaa ongelmaa poteva veli tänne ja uudestaan sinne ulos. No se taas tepsi. Siispä vuokrataan Roxylle pieni, leikkisä kaveri 2 h päivässä :D

Tässä muutamia kuvia pentujen riehumisista:

Ota kiinni jos saat!

 

Siitäs sait

Räyh!

Ja taas mennään!

ja lennetään

Lääh!

Ja vielä pieni videon pätkäkin:

 http://www.youtube.com/watch?v=Rnxg0Dt9x-I

Hauska nähdä miten veli ja sisko eroavat. Neo on kovasti lintujen perään, siitä tulisi hyvä lintukoira. Roxy varmaan siedättynyt sirputtajista kun kotona kaksi sirputtajaa pitää jatkuvaa mekkalaa ja lentelee Roxyn pään päällä. Roxy ei niistä kauhesti välitä, toki seuraa katsellaan kun lentelevät ja joskus käy vähä komentamassa, mutta linnut eivät siitä välitä tippaakaan. Innostuvat vain laulamaan kovempaa, jos Roxy haukkuu niille. Tosi kiva ollut seurata, miten Roxyn ulkomuoto pentupökkelöstä on vain neidistynyt ja Neo äijistyy. Niillä on ihan erilainen ravi jo. Tänään ihmeteltiin miten nenätkin on ihan erikokoisia :D Kokoeroa otuksilla siis n. 2 kg:

Ihanat sisarukset:

Huh, onneksi on Väinö ja Neo. Noista leikeistä Roxy sitten taas sen verran väsähti, että pääsin livahtamaan tallille rapsimaan turpamurua. Sekin oli eilen järjestänyt Susannalle kunnon näytöksen. Susanna oli taluttanut Ronttia talliin ihan vaan riimunnaru kaulalla ja Rontin tarhakaveri pikkuinen Shetlanninponi oli tullut vapaana takana talliin, kun shettis yht’äkkiä päättikin laukata Rontin edelle ja siitäkös Rontti veti herneen sieraimeen, ei häntä tuolla tavalla ohitella. Susannaa nauratti kun Rontti vuorotelleen potki taaksepäin, vuorotelleen nousi pystyyn pitäen kokoajan korkeaa hienoa muotoa. Ei kuitenkaan mihinkään lähtenyt, siinä Susanna käveli riimunnaru vaan kaulan ympärillä kun poni esitti korkeassa muodossa korkeakoululiikkeitä minkä kerkesi ;D Ei tunnu kyllä ikä siinä tyypissä missään. Ronttosella on ollut hirmu kiva ratsastaakin lähiaikoina. Harmi, kun ei ole vielä lunta ja pimeä tulee niin pian. Siihen hevoseen luotan kyllä pimeässä otsalampun valossakin ratsastelemassa. Herkkä, positiivinen, taipuisa ratsastaa <3 Mun luottoponi.

Tässä velä kuva Rontin edellisestä säväyskohtauksesta kun Nesso laukkasi ohi. Poni steppas hienoa piaffia kevyenä vierellä jonkin matkaa ja oli kuvaajakin mukana :D

 

Roxy on todella saanut käsitystä tuosta sisäsiisteydestä. Ihmettelen vieläkin, että tosiaan pentu nyt 14 viikkoinen ja se ei ole kertaakaan vielä yöllä tehnyt yhtään mitään sisälle. Ihan uskomaton tapaus. Viime viikolla yksi yö heräsin kolmelta siihen, että Roxy on noussut sänkyä vasten ja haukkuu. No ei muuta kuin pentu kainaloon, alakertaan ja ulos ja se lorotti siellä elämänsä pisimmät pissat. Tänä viikonloppuna kaksi kertaa mennyt ovelle istumaan ja katsonut syyllistävästi meihin päin ja heti on tehnyt tarpeet kun oven avannut takapihalle. Hieno sesse!

Ilmoitin Roxyn Koirakeitaan parille kurssillekin. Tommyn kanssa alkaa kontaktikurssi 30.11 ja itse aloitan pentutokon tammikuussa.

Kyllä tuohon partamuruun on kiintynyt jo ihan hirmuisesti. Outoa oli kun yksi ilta tulin kotiin ja en tiennyt, että Tommy oli ottanut koiran mukaan kun lähti vanhemmilleen. Mikä pettymys, kun pentu ei ollutkaan kotona ottamassa vastaan ja miten hiljaiselta talo tuntui vaikka Riki ja Sorsa kovasti pitivät meteliä ;)

Uudistin Rikin ja Sorsan leikkioksaakin, kyllä nyt kelpaa lennellä iloiset linnut:

 

Seuraaviin leikkihetkiin, heippa!

Terveisin,

Roxy alias Päntti alias Möntti