riiviö vauhdissa

 

Santorini, ristelylaivamme tuolla lahdella, jää tosin vasemmalle kuvan ulkopuolelle

 

Matka oli todella hauska, kiitos vaan äityli! Täytyy kyllä myöntää, että koiruli oli kuitenkin vähän väliä mielessä. Pojat pärjäsivät tosi hyvin!

 

Kun tuli kotiin, niin Tommy kysyi josko haluan nähdä muutaman jutun, mitä ne on Roxyn kanssa harjoitelleet...”No näytä nyt sitten..” Ja Roxyhan näytti! Siinä se 8-9 viikkoinen veti Tommyn kanssa hienosti läpi: ”Istu”, ”tassu”, ”maahan”, ”paikka”, ”vapaa” ja ”etsi” :D Siis mun pitäis useammin lähteä reissuun niin koirafakiiri Tommy pääsee harjoittelemaan! Oli ihana nähdä Roxylla ja Tommylla sellainen vahva side. Ensimmäinen viikko koiran kanssa oli kuitenkin aika paljon mun vastuulla, koska mulla oli etäpäiviä ja sitten oli saikulla.

 

Nyt Roxy tulee aina ryhdikkäästi istumaan viereen missä vaan talossa ja napittaa takas, että oliko tämä juttu mistä sai namia ;D

 

No näistä on hyvä lähteä liikkeelle. Hyvä siitä tulee! Pääasiahan tässä on, että koira ehdollistuu oppimiselle, ei sen vielä tartte niinkään osata ;)

 

Matkan aikana Roxylla oli myös huippuihania hoitajia. Tommyn pikkuveli Joakim oli Roxyn viihdytysvastaava ;) Myös naapurista Anu kävi hakemassa koiraa hoitoon. Sisällä meillä kotona oli vain lappu "Moi, lähdin naapuriin, terveisin Roxy"..Anulla kun on omat avaimet meille, niin Roxy saattaa kadota sinne koska vaan ;) Siellä Roxy sai leikkiä useamman lapsen kanssa, kun Anun sukulaislapset olivat kylässä. Myös Pinjan luokse Roxy matkasi ja sielläkin kaikki menivät hyvin. Se aikaisemmin kuultu "setämieskään" ei ollut enää yhtään niin pelottava..sille piti vähän itseskelläkin, jos setämies meni vessaan ja laittoi oven kiinni. Tosi kiva, että Roxy on luottavainen koira, joka ei vierasta ketään. Toivottavasti nämä kokemukset sille vain vahvistavat noita tunteita :)

 

Viime viikonloppuna oli sitten Kerry- ja vehnäterrierikerhon järjestämä Symposium ja oltiin mukana luennoilla sunnuntaina, johon sisältyi myös lounas. Siis wau, että kero järjesteää tällaisen! Todella hyviä luennoitsijoita, laadukas tapahtuma. Kiva olla mukana tällaisten rotujen kanssa :)

 

Kerry- ja vehnäterrierikerho 35 vuotta

 

Juhlasymposium 16.- 17.10.2010 Helsinki,

 

Taitotalon Kongressikeskuksessa Pitäjänmäellä

 

Valimotie 8, 00380 Espoo

 

OHJELMA:

 

Lauantai 16.10.2010

 

11.30 Rotujemme tilanne ja JTO, Jalostustoimikunta

 

12.45 Koiran rakenne ja liikunta, ELT Riitta Aho

 

14.00 Kahvitauko

 

14.30 Koiran rakenne ja liikunta -luento jatkuu

 

16.30 Keinosiemennyksen edut ja haitat, ELT Merja Dahlbom

 

n. 18.30 - 21.00 Juhlaillallinen

 

Sunnuntai 17.10.2010

 

9.00 Käyttäytyminen, Tuire Kaimio

 

12.00 Koiran ruokinta, ELT Merja Helleman

 

13.30 Lounas ja kahvi

 

14.30 Koiran fyysisen kunnon kehittäminen, Lotta Vuorela

 

16.00 Symposium päättyy

 

Symposium on maksuton Kerry- ja vehnäterrierikerhon jäsenille (Vuoden 2010 jäsenmaksu maksettu/jäsenyys hyväksytty 16.9. mennessä). Illallinen jäsenille 10€. Hinnat EI-jäsenille:

 

 

Lauantai 40e (sis. kahvi)

 

Lauantain juhlaillallinen 40e

 

Sunnuntai 50e (sis. lounas ja kahvi)

 

Koko viikonloppu 120e

 

Huom! Osallistumisetuoikeus Kerry- ja vehnäterrierikerhon jäsenille 

 

 Kerry- ja vehnäterrierikerho ry 35 vuotta

 

Taitotalon kongressikeskus, ravintola Talentti

 

 

 

Buffet 

 

Haudutettua lohta, dijonkreemiä

 

Marinoituja hiilisilakoita

 

Bresaolaa

 

Marinoitua Buffalo Mozzarellaa

 

Maissikanaa "tonnato"

 

***

 Raikasta Vihersalaattia

 

 

Artisokka-parsasalaattia

 

Pipe rigate-vuohenjuustosalaattia 

 

***

 Pippurivoissa paistettua paahtopaisia

 

 

Ruohosipulihollandaisea

 

Perunafondant

 

Leipävalikoima 

 

***

 Suklaakakkua

 

 

Rommilla maustettuja kirsikoita

 

Kahvi/Tee

Lähde:

http://www.kerryvehna.net/index.php?page=276

 

Illalla sitten vielä Roxyn sisaruksista Tosca, Neo ja Sisu tulivat leikkimään sekä myös äiti Selma. Voi mikä meteli koirista lähtikään! Jokainen vinkui, huusi, haukkui, kiljui, ärisi, murisi ja rähisi :D Oli painia, juoksua ja vähän vertakin näiden naskalien temmeltäessäkin. Voi naapuriraukat...anteeksi, kohta näillä on rokotukset ja voivat riehua koirapuistoissa ;)

 

Roxy oli niin rättipoikki muutaman tunnin kuluttua. Se nukahti eteiseen syliini niin, että sen pää ja etukroppa valui lattialle ja muu osa kehosta oli vielä sylissäni. Kuva havainnollistakoon kaiken ;)

 

Tosi kiva oli saada leikkiä ja tavata Roxyn sisarusten omistajia, sekä myös kasvattaja taas :)

 

Tuire Kaimio puhui luennollaan, miten tärkeää on, että pennut pääsevät vuorovaikuttamaan aikuisten kanssa ja oppivat ns. ”vääntämään rautalangasta” että ovat ihan ystävällisellä asialla. Roxylla ei siis vielä rokotuksia ole, mutta tutuista turvallisista pienemmistä koirista saa Roxy kyllä leikkikaverin. Ensi viikolla Shelttipoika Nemo tulee leikkimään Roxyn kanssa ja kovasti odotetaan myös Whippet Siiriä kylään :) Rokotusaikakin on kyllä nyt varattu, niin kohta voidaan tustua tämän alueen moniin koiriin.

 

Suosittelen lämpimästi Lintuvaaran Pieneläinklinikkaa tavallisessa perushoidossa. Pieni, ystävällinen, edullinen, persoonallinen, rauhallinen, keskittyvä ja henkilökohtainen palvelu.Ymmärtääkseni Isä ja tytär, tavallisen omakotitalon pihalla oleva pieni vastaanotto, auki vain iltaisin, sillä kummatkin ovat ymmärtääkseni eläinlääkäärin päivätöissä muualla. Nytkin aikaa varatessa eläinlääkääri toivotti lämpimästi tervetulleeksi vastaanotolle :) Tuo oli myös ainoa eläinlääkäri, jossa edesmennyt koirani Ridi ei pelännyt. Eläinlääkärillä oli aina aikaa, käsitteli eläimiä todella rauhallisesti. Muistan kerrankin, kun eläinlääkäri antoi Ridille rokotuksen niin hän ensin silitti Ridia ja kumartui kuiskaamaan Ridin korvaan, että: ”anteeksi, tämä voi sitten pikkaisen kirpaista” ;)

 

Pikku Pöntillä on nyt tällä viikolla ollut takana madotus...voi toista..oksentelua ja ripulointia...tehdessään tarpeita pentu itkee, kun sattuu ja samoin takapuolta pestessä :( Tuntuu pahalta, kun ei voi auttaa enempää. Onneksi nyt pahin takana,kuuri loppui eilen. Ihmeen pirteä koira on ripuloinnista ja oksentelusta huolimatta ollut. Hirmu riehumiset silti iltaisin, kun Tommy tulee kotiin. Aikamoinen rähinäroope se on välillä ja kauheasti aina haluaa purra käsiä, vaikka kumpikaan meistä ei anna.Ja sukkamaakari! En ymmärrä mikä noissa sukissa on ja siis puhtaissa, ei likaisissa. parna päivänä olen viikannut vaatteita ja vaikka kuinka tarjolla on muita omia leluja, ei ne ole yhtään hauskoja. Vaikka Tommy tai minä olemme leikkimisvalmiudessa vinguttelemassa jotain pirun vinkulelua, Roxy yksinään makaa jossain sukka suussa mielummin ;D

 

Ollaan käyty myös metsässä juoksentelemassa pariin otteeseen. Siellä Roxy innostuu juoksemaan ”selkämyyryä”, tiedättehän asennon, kun takapuoli on alhaalla ja häntä koipien välissä painetaan tuhatta ja sataa, mieluiten jotain hölmöä ympyrää jos vain onnistuu ;) Kävyt ovat myös niin kivoja että! Kiva leikki on myös, jos jompikumpi meistä menee jonnekin puun taakse piiloon ja Roxyn tulee etsiä kadonnut :)

 

Tallilla on myös käyty haistelemassa hopoteja ja riehumassa pellolla. Sieltä tosin tarttui viime kerralla mukaan varmaan 200 sellaista ärsyttää pienen pientä takiaista! Se ”iso pää” ei ole enää yhtään niin pelottava ;) Mutta sen harmaa kaveri on! Hui! ;)

 

Tänään olikin ikävä yllätys, kun tulin töistä kotiin, että vaikka meillä on turvaportit portaissa ja vielä siihen lisäksi massiiviset pahvilaatikkoviritykset, ettei koira pääsisi yläkertaan eikä varsinkaan nimenomaan portaisiin yksin ollessaan, niin eiköhän se nimenomaan siellä ollut kun tulin kotiin. En ymmärrä miten se oli sinne päässyt, koska pahvilaatikot olivat paikoillaan?!?!? Siellä se kiljui kuin syötävä, kun ei sitten uskaltanut kyllä tulla alas...hyvä niin ettei vielä uskalla. Pitänee tänään viritellä tuota ah niin ihanaa vihreää verkkoa siis vähän lisää sisustuselementiksi tänne sisälle...huoh.. ;)

 

 

Tässä vielä kuvia pentutreffeistä:

 

Selmä pitää pennuille jöötä

 

 

Tosca sisko (edessä) ja Neo veli (takana)

Neo (takana) ja Tosca (edessä)

Roxy (edessä) ja Sisu veli (takana) kunnon terrieripousaus ;)